maanantai 11. maaliskuuta 2013

Mopani worms

Facebookissa jo julistinkin pari päivää sitten aloittavani kokkailemaan matoja ja eilen se päivä koitti. Ostettiin  Katuturan Single Quaters torilta 10N$ ihan riittävän satsin matoja, eli mun mielestä tolla alle eurolla sai niitä liikaakin. Ne näytti kuivattuina pussissa aikalailla ihan mustilta, mutta kun ne laitto veteen kiehumaan niihin alkoi muodostua mukavan keltaista väriä. Jos joku haluaa matoja tuliaisiksi niin voin kyllä tuoda!

Matoja keitetään n.10-15min. Niistä tulee paha haju, vesi muuttuu ruskeaksi ja madot pulleammiksi

Lisukkeen ainekset: 1 tomaatti ja 1 sipuli, loraus etikkaa ja öljyä plus sellasta herkkua tulista maustetta mitä täällä myydään. (tuon sitäki kotiin tuliaisina, koska se on pakollinen lisä ens kesän grillauksiin!)

Kissa tulee aina avuksi kokkailemaan. En ymmärrä miksi se aina makaa noin! Ei toi oo normaalia! Sille ei tosin kelvannu edes meidän madot kun yritin yhtä sille syöttää, vaikkakin sen ja koiran syöttäminen on kiellettyä meiltä.


Matojen kaveriksi tehdään suurta herkkua (ihan sikahyvää) eli Braai Relishiä. Me otettiin purkista vähän jatketta Jartsan tekemälle salaatille.

Kimmo kokkaili itelleen jotain herkumman näköistä, kun Jartsa vahti meidän matoja. 

Todisteita puukon olemassaolosta ei tässä kuvassa ole, mutta toi ruoka näytti niin hyvälle verrattuna matoihin!

Tän kuukauden juomasaldot tähän mennessä. (Jartsa aloitti selvän elämän, katotaan kauanko se kestää)

Madot oli kiehuneet tarpeeksi ja kuten näette toi keitinvesi oli ihanan näköistä. Sitten huuhtelemaan madot!

Huuhtelun jälkeen pannulle laitetaan voita ja tomaattisipulisalaatti ja madot sinne joukkoon kiehumaan 25min ajaksi.

Odottelun jälkeen valmis herkkuruoka näytti tältä! Ei oikeestaan edes niin pahalta kuin aluksi olis voinut kuvitella!
Sitten niihin fiiliksiin ja ilmeisiin noiden matojen syömisestä... Toi tomaattimössö maistu melkei vielä paremmalta tollee paistettuna. tota on pakko alkaa tekeen kotonakin!

Nam, nam!

Herkkua!

Ei tulla noita kyllä ihan joka päivä varmasti ostamaan. Mä ja Nicki syötiin kaksi ja muut Jartsaa lukuun ottamatta yhdet. Olin todella ylpeä Anniinasta, kun sekin maistoi!!! Noi maistu jotenki mereneläville, vähän ku jollekki simpukan tapaselle ja sitten ne rutisi suussa syödessä. Jariki varmaan tykkäis niistä enemmän jos koostumus ei olis tollanen. Kuitenkaan ei ollut mikään huono kokemus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti