maanantai 6. toukokuuta 2013

When everything goes Wrong.

Tässä sitä kärvistellään koulun kanssa. Miksei se koulu voi vaan olla samanlaista Namibiassa kuin Suomessa? Anniina sanoi tänään aika hyvin, että Suomessa vaaditaan sisäistämistä (eli asiat voi kertoa omin sanoin), mutta täällä pitää vaan muistaa ulkoo (eli vain opettajan latelemia sanoja tietyistä asioista voi käyttää). Vähän alkaa pelottaa tässä ettei nää parit hassutkaan kurssit mene läpi, mitä ollaan tänne valittu. Onneksi on noi parit verkkokurssit Suomeenpäin korvaamassa meidän osaamattomuutta täällä! (tosin kun jaksais tehdä niiden tehtäviäkin niin olis kauheen kiva)

Ote mun paikallisesta Winhasta eli mun tuloksia parista kurssista. 100p on siis täydet ja lähelläkään ei mennä SMS:ssä!

Tänään aamulla oli SMS:n toinen tentti. En kyllä voi sanoo, että hyvin olis lukenutkaan, koska en vain lue. Suomessa pärjään lähinnä sillä mitä opin tunneilla, mutta täällä en kun en opi asioita ulkoa tietyillä sanoilla. Tyhmää kun englannin opiskelussa on kolmosluokasta asti käyttänyt sitä tekniikkaa, että jos ei jotain sanaa tiedä sen voi kiertää selittämällä. Ei toimi täällä. Sitä kyllä tuntee ittensä välillä ihan tampioksi varsinkin kun kokeessakin olin tajunnut yhden kysymyksen väärin ja kerroin sitten puita heiniä väärästä aiheesta. Ei tule meneen läpi, mutta kuten ylläolevasta kuvasta näkee sain edellisestäkin kokeesta 22/100, joten ei hyvin mennyt sekään.

(Espanja sentään sujuu! Sain suullisesta kokeestakin 70/100!)

Tänään oli tullut nettiin yhden Suomen kurssin tehtävät. Niitä katsellessa alkoi melkein naurattaan... Yksi kysymys oli "Miten valmismatkalaki määrittelee valmismatkan?" ja tähän kokeeseen saa siis käyttää kaikkia aineistoja hyväkseen! Ei ihme, että tulokset on vähän eri tasoa kuin täällä...

Nää prosentit ja niillä arvostelu tekee myös sen, että koko ajan täytyy näyttää parastaan eikä sovi lusmuilla pätkääkään. Hyvä tälläselle lusmulle. Noh, kuitenkin kokeet menee suurinpiirtein niin monissa aineissa, että perus tenteistä täytyy saada 50% että pääsee läpi, ok ihan perus! Sitten nämä perus tentit joita on kaksi tai kolme, esseet (joita on suhteellisen paljon), ryhmätyöt ja läsnäolo vastaa 60% (jos muistan oikein) loppuarvosanasta. Ja sitten lopullinen koe vastaa 40%. Eli jos et koko kurssin ajan suoriudu hyvin (saa jotain 60% ainakin kokeista) niin sitten jos et saa jotain 90% tai lähellekkään sitä lopullisesta kokeesta et pääse läpi. Oon aivan sekasin siis näiden prosenttilukujen ja niiden laskemisen kanssa, kun joka kurssillakin se tuntuu menevän vähän erilailla.

Sitten vielä säästin parhaan viimeiseksi! Meillähän on lennot ostettu takaisin Suomeen lähtö täältä 19.6, jotta ollaan 20.6 juhannukseksi kotona. Hauskaahan siinä on se, että meillä koulussa tentit oikeesti loppuu vasta 22.6, mutta eihän sitä Suomessakaan viimesille minuuteille koulussa hengata vaan hommat koitetaan saada pois alta nopeesti niin pääsee lomaileen. Kuitenkin meille selvisi nyt, että meillä on perjantaina 21.6 yksi lopullinen koe. Terve vaan, minä olen Nummirockissa! Opettaja koittaa nyt selvittää sitä täytyykö meidän tehdä sitä (koska se ei riipu opettajasta, kun jotku muut tekee noi lopulliset kokeet) vai voitaisko korvata se jollain muulla. Kiva kun toi kurssikin oli vielä ainut matkailualan kurssi joka Oikeesti oltais voitu läpäistä täkäläisillä systeemeillä!

Suunnitelmat myös lähteä viikkoa ennen kotiinpaluuta Windhoekista ja matkustaa Etelä-Afrikkaan alkaa kariutumaan. Varsin mukavaa, kun lennot pitäisi kuitenkin siirtää mielellään jo kuukautta ennemmin jos niin aijotaan tehdä ja lopullisten kokeiden päivämääriä ei ole meille kerrottu kuin tuosta yhdestä kurssista.

Toivottavasti sain asiani selitettyä mahdollisimman epäselvästi, ettei kukaan oikeesti tajua miten laiska opiskelija olen. Kiitos ja Heippa! Palaan sitten Suomeen ilman pisteen pistettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti