sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Ötökän elämää

Ötökkäfarmilta päivää!

Meidän hostellissa on aina ovet ja ikkunat auki, joten voitte varmaan uskoo ettei sisällä elä vain ihmisiä perus lemmikki eläinten lisäksi. Varsinkin Anniina ja Elli rakastaa näitä meidän kanssa asujia hurjasti, ja aut armias jos joku niistä onnistuu eksymään meidän reviirille (=huoneeseen) silloin kun tytöt ovat paikalla. Ne ei usemmiten tiedä, mihin menisi. Onneksi Elli oli ollut yksi ilta rohkea ja tappanut jonkun mönkiäisen kun mä olin jo nukkumassa.


Asukas numero 1. Heinäsirkka

Näitä löytyy eri kokoisia ja näköisiä, mutta kuten tiedätte perus periaate on sama. nämä sirittävät meidän ikkunan toisella puolella tai seinien välissä. Niitä ei usein näe, mutta jos näkee niin ne ovat aika vikkeliä hyppijöitä ja tämän yksilön näin jopa liikkuvan "juosten". Paras tapa hävittää on laittaa kuppi sen päälle, paperi alle ja kantaa ulos. Näiden hävittäminen on pääosin mun vastuulla, eikä niitä ihan hirveesti ole meidän huoneeseen eksynyt. Hauskoja vaarattomia tapauksia, jotka aiheuttavat tyttöjen keskuudessa kiljuntaa.


Asukas numero 2. Jäätävän iso perhonen

Perhosiahan tytöt yleensä ottaen pitävät kauniina ja söpöinä, mutta siinä ei ole mitään kaunista saatika söpöä jos tälläinen lentää päin naamaa vaatekaapista. Näin kävi mulle kun yritin pyydystää tollasta meidän huoneesta. Siinä olikin hommaa kun tytöt vain pyörivät paniikissa ympäri huonetta, eivätkä lähde sieltä pois kun yksi yrittää napata hyvin nopealiikkeistä perhosta. Vaikka meidän ikkunassa on ötökkäverkko niin se ei ole ihan täydellisesti kiinnitetty. tämä pääsi verkon välistä luikahtamaan sisään. Paniikki hävisi kun perhonen katosi. Ilmeisesti se onnistui lentämään ulos meidän huoneesta.


Asukas numero 3. En tiedä mikä se on, mutta hauskalta näyttää
 (Henna valaisti, että tämä olisi kai rukoilijasirkka)

Anniinalle tuli suuria ongelmia jätteiden lajittelussa yksi päivä, kun tälläinen kökötti muovi/metalli roskiksen päällä. Se ei siitä hievahtanutkaan kun minä heitin roskat roskiin, hain kameran ja aloin kuvaamaan sitä. Kummallinen, mutta aika nätti ötökkä, mutta ei tyttöjen suosiossa tämäkään. Olis ollut mielenkiintoista nähdä miten tää liikuu, mutta se kökötti paikallaan niin kauan ettei mun kärsivällisyys riittänyt odottaa.


Asukas numero 4. Sudenkorento

Näitä on monia erilaisia lentelemässä ympäriinsä varsinkin allas alueella. Sisällä ei olla vielä yhtään nähty. Toisin kuin Suomessa täällä nää tuntuu lentävän usemmiten sua päin tai ainakin hyvin lähelle, mistä Anniina ei myöskään tykkää ollenkaan. Sudenkorennothan ovat ihan harmittomia otuksia ja ilmeisesti syövät jotain pikkuhyönteisiä, jotka ovat kuolleet uima-altaaseen, joten varsin hyödyllisiäkin vielä!


Asukas numero 5. Torakka

Nää on niin nopeita veijareita etten ole elävästä saanut kuvaa, joten pitää tyytyä kuolleeseen. Tytöt inhoo näitä varsinkin siksi, että ne tajusi vasta täällä, että osa torakkalajeista osaa lentää! Kerran nähtiin Anniinan kanssa aivan jäätävän iso joku torakan sukulainen, joka piti isoa pörinää lentäessään ja se tuli sisälle. Mäkään en halunnut jäädä katsomaan sitä tilannetta loppuun vaan vaihdettiin kiltisti hengailupaikkaamme. Sen koko ei siis ollut verrattavissa näihin meidän perus torakoihin vaan se oli ehkä 4 tai 5 kertaa ton kokonen. Elli ei myöskään tykännyt sen ensikohtaamisesta torakan kanssa, kun sellainen lensi Ellin olkapäälle. Siitä seurasi ehkä maailman kaunein, kirkkain ja kantavin kirkaisu. Kaikki koko hostellissa ihmetteli mitä tapahtui. Näitä näkee aika usein meidän ruokakomeron nurkissa piileskelemässä tai sitten iltaisin ulkona terdellä istuskellessa. Mukavia varsin harmittomia kavereita myöskin!



Asukas numero 6. Hämähäkki

En tiedä onko nämä vai torakat pahempia kammotuksia tytöille. Yleensä kattoon katsottaessa jossain päin näkyy pieni (yläkuvassa) tai suuri (alakuvassa) oleva yksilö. Meidän huoneessa Elli kerran törmäsi tollaseen, mutta se luikki aika nopeasti piiloon. Yleensä nämä eivät siis ole meitä ainakaan vielä tulleet häiritsemään. Ajatus kuitenkin siitä, että tollasia örkkimönkiäisiä möyrii sun yläpuolella ei ole kauheen mukava ja itsekkin eilen illalla vähän jännitin tulisiko tollaset mun sänkyyn. Mulla siis oli kyllä hyvä syy miksi ne tulis, koska tapoin yhden niiden ystävistä. Oikeesti ne yrittää pysyä ihmisistä kaukana ja syö inhottavia hyttysiä pois, joiden pistosta mm. Ellille tulee ihan jäätävän kokoisia paukuroita. Ei ole kiva olla allerginen hyttysille. Hämähäkinpuremilta ollaan siis selvitty ja mun mielestä nää ei edes ole myrkyllisiä.... kai.




Tollasen yllätyksen tapoin eilen vessasta, ettei tyttöjen tarvitsisi kiljua baarista palatessaan. Tytöt oli hyvin iloisia mun toiminnasta, mutta mua alko vähän harmittaan, kun olisinhan mä voinut ottaa sen vaan purkkiin ja viedä uloskin... hmph. Pääasia on kuitenkin ettei ne varmaan ainakaan sukupuuttoon siitä kuole. Ainakaan sen perusteella miten monta oon niitä jo tänään katossa nähnyt. Hämähäkin tappamisesta tulee kai jotain epäonnee, mutta uskon, että se epäonni kohtas mut jo torstaina kun mun pussukka ajokorttineen ym. varastettiin. Tai sitten tää never ending flunssa on mun rangaistus hämähäkin hengen menetyksestä.


Asukas numero 7. Tuhatjalkainen

Luulin tollasta kuollutta aluksi kissan kakaksi. Sitten näin tollasen kakan liikkuvan. Ne on oikeestaan aika söpöjä ja ne voi kasvaa jopa yli 20cm pitkiksi. Sisällä ei näihin yleensä törmää vaan niitä pyörii rappusissa matkalla altaalle ja oikeestaan missä vaan ulkona missä pyöritään. Tytöt ei myöskään ala kiljuun tälläsiä nähdessään, joten nää on ilmeisesti aika kivoja ötököitä!

Sitten lisäksi tietty jokapaikassa on muurahaisia ja ne tykkää joissain tapauksissa myös purra. Oltiin lenkkeilyttämässä hostellin koiraa Vanillaa meidän emännän Krisun kanssa padolla ja krisu sai sieltä punkin niskaansa. Onneksi se ei ehtinyt tarttumaan kiinni! Kellään muulla ei onneksi punkkeja ollut. Tytöt sanoivat etteivät enää sinne mene, koska sielä oli myös hyvin hyvin paljon purevia murkkuja liikkeellä. Onneksi Elli ei laittanut sandaaleja jalkaan niin kuin aluksi meinasi! Tuli vipinää kinttuihin meidän lenkkiin kun hypittiin murkkukasasta toiseen. :D Muuta tämän pahempaa ei ole vielä ötököiden maailmasta tullut eteen. Teen toisen tälläisen jos onnistun keräämään taas tarpeeksi aineistoa.

8 kommenttia:

  1. Hyi mitä öttimöntiäisiä. Ymmärrän kyllä miks noita on, eli että linnut sais ruokaa ja elämä ois moninaista jnejne, mut mun mielestä kaikkien hämisten ja torakoiden tilalle ois voinu tehdä jotain söpöjä pieniä perhosia. Tai no, mä pelkään kyllä niitäkin mut aina ne jonku kämmenen kokosen hämähäkin voittais :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi kämmenen kokonen perhonen naamalla kyllä oli varmasti kieltämättä kivempi kokemus kuin kämmenen kokonen hämähäkki! :D

      Poista
  2. hahaa! :D Vähänkö on Anniinalla siellä rankkaa. Mutta hienon kuvakokoelman oot Alisa saanu kerättyy. Jatka samaan malliin. Ja jos saat jostain hienoista linnuista kuvia niin ois hauskaa, näyttäisin niitä iskälle, joka olis varmasti tosi innoissaan niistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä rankkaa! Oon ihan helisemässä näitten ötököitten kanssa, kun niitä tulee joka suunnasta millon vaan ja missä vaan :D mut onneks alisa on tappaja.

      Poista
    2. Eli Alisan zombieunilla oli tarkoitus! Ne oli vaan treeniä vaihtoo varten :D

      Poista
    3. Ihan varmasti oli! Sitä paitsi täällä on joka ikkunassa ja ovessa kalterit ja muutenki kunnon rautaportteja ja piikkilankoja joka puolella. Tää paikka olis paras paikka zombeilta puolustautumiseen!

      Poista
  3. Kiva blogi!! :)

    Kurkkaa, ja liitythän jos tykkäät:
    loveandfashionn.blogspot.com

    Me voidaan sitten liittyy sun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täällä Afrikassa nyt ei ole hirveesti aikaa blogien lukemiseen, joten ei tällä kertaa liitytä. Eikä muutenkaan kalastella lukijoita vaan lähinnä koitetaan kirjotella tutuille meidän kuulumisista.

      Mutta ootte tervetulleita lukemaan mikäli tykkäätte :)

      Poista