torstai 7. helmikuuta 2013

Jos juot, olet huono opiskelija.

Moro! (lausuttuna pehmeällä r:llä täällä tarkoittaa hyvää huomenta tai hyvää päivää)

Meillä on vapaata ensi viikon maanantaihin asti, milloin koulu alkaa kunnolla. Ollaan jotenki otettu tässä vahingossa biletyksen kannalta pari päivää, mutta ei se mitään. Kuvia on toivottu ja kuvia taas saatte. Huomatkaahan myös toi February pics linkki tossa ylhäällä, josta voi selailla meidän lähes kaikki tässä kuussa otetut kuvat. Monet samoja, jotka täälläkin vilahtelee, mutta kun ei olla otettu enempää!


Tiistaina orientaatio loppui ajoissa, ei tiedetä miksei me saatu kampuskierrosta, kun muut sai, mutta mentiin sitten ostaan kouluvaatteita ja samalla tuli nälkä niin eksyttiin ostoskeskuksessa syömään hodaria ja juomaan kaljaa. Yhdet siis piti ottaa, mutta sitten otettiin toiset ja kolmannet ja jossain vaiheessa käytiin vielä tutustumassa koulun kirjastoon ja mentiin jatkamaan juomista hostellille. Hauska ilta oli ja saatiin myös idea järjestää perjantaina eli huomenna grillibileet meidän luona. Ostarilla Anniina bongasi tutun naaman, kun Ilari, joka tavattiin North-South-Southin koulutuksessa käveli ohi ja minä kipaisin sen perään ja tutustuttiin myös Saaraan, joka opiskelee Ilarin kanssa yliopistolla. Nekin tuli sitten meidän kanssa yksille ja lupas tulla myös grillibileisiin!

Windhoekissa Windhoek kaljaa

Päiväkänneihin syyllistyneet huonot opiskelijat

Elli ja Kimmo tuli myös meidän koulun ravintolaan syömään

Ei sitten annettu sen häiritä, että oltiin tiistaina oltu huonoja opiskelijoita, koska keskiviikkona meillä oli klo 11.00 tapaaminen meidän koululla uusien opiskelijoiden kanssa. Se kesti jonku pari tuntia ja saatiin alustavat lukujärjestykset. Meille tosiaan tuotti päänvaivaa se, että koska lukujärjestys ei ole pitävä ja siihen luultavimmin tulee muutoksia niin ei voida valita kunnolla kurssejamme jos niihin vaikkapa tulee päällekkäisyyksiä. Muutenkin jo tolla lukujärjestyksellä oli iso ongelma valita 5 kurssia, jotka eivät menisi päällekkäin. Mehän saadaan täällä vain puolet niistä pisteistä, mitä täkäläiset opiskelijat saa, koska pisteytys on jotenkin erilainen Suomeen verrattuna. Noh, toivotaan, että saadaan viimeistään lukujärjestys toimimaan ensiviikon perjantaina, kun lopullinen lukujärjestys saapuu (tai toivotaan niin) ilmoille!

Kouluruokaa! alle 3€ annos

Jälkiruoka alle euron, nam! 

Kokis maksoi about euron. Vähän kalliimpaa siis kouluruoka kuin suomessa, mut onko vähän eri taso?

Ruokatunnin (joka kestää puolitoista tuntia) jälkeen meillä piti olla tapaaminen Geraldin eli yhden meidän koulun pomoista kanssa, mutta hän päätti olla tunnin myöhässä. Vähän ärsytti, kun se sitten alko tapaamisen aluksi meille sopertaan että meillä pitää olla focus jossain tietyssä aineessa ettei saada ottaakkaan hospitalityn ja tourismin kursseja sekaisin. No, päätettiin kaikki valita turismin puoli, koska uskotaan sillä olevan meille enemmän annettavaa täällä. Gerald sitten päätti kertoa meille pitkän tarinan siitä miten hän on opiskellut neljää eri alaa peräjälkeen ja ne kaikki täydentää toisiaan, että pitää keskittyä yhteen asiaan kerralla eikä jakaa ajatuksiaan monelle alalle. Harmi vain, että Suomessa turismiin kuuluu myös hospitalityn kursseja ja toistepäin. Joten Geraldin mielestä Suomen järjestelmä ei toimi. Hän oli opiskellut 30-vuotta!!!! Se oli sen mielestä hyvä juttu. HAHAHAHAA! Kaiken lisäksi se näytti meille kuvan, jossa se oli vuonna 2011 jossain kokkikisoissa ollut makkarantekomestari numero 1. Tosi impressive. :D

Ahkerat opiskelijat - oppijat, kuten täällä sanotaan Alisa ja Jari odottamassa tapaamista Geraldin kanssa

Ahkera opiskelija Anniina käveli ympyrää lähes koko odotuksen ajan

Koulusta tultiin kotiin ja maattiin uima-altaalla uiden ja lukien ja jutellen. Edellisenä iltana yksi saksalainen nainen kertoi meille paikasta nimeltä Fashion bar, jossa on joka keskiviikko naisten ilta. Naiset pääsee sisään ilmaisena ja drinkit maksaa 10$ eli alle euron. Mä kisutin ihmisiä lähteen sinne ja lopulta alku vastustelun jälkeen ihmiset lähti ja myöhemmin jopa kiitteli sitä, että olin raahannut ne sinne. Sain myös Ilarin, Saaran ja pari niiden kaveria yliopistolta tuleen meidän messiin! Koko baari tanssi ja piti hauskaa. Musiikki tosin soi liian lujalla ja vaikka muut olivat sanoneet olevansa vain vähän aikaa niin ne jäivät sinne vielä kun mä lähdin yhden naisen hajuveden tukehduttamana taksilla takaisin hostellille meidän huonekaverin Californialaisen Nicholen kanssa.


Possu pääsi maisteleen drinksuja. Montaa ei voinu juoda kun oli pakko tanssia!

Tänään kellään Suomalaisella meidän hostellilta ei ollut koulua tai mitään, joten maattiin aamupäivä aurinkoa ottaen ja uiden. Täällä on joku ihme villitys menossa, että koitetaan sukeltaa mahdollisimman monta kertaa uima-altaan päästä päähän. Mun mielestä toikin oli aikalailla välineurheilua, koska kun mä sukelsin niin bikinien yläosa valahti alas ja alaosakin valui, joten koitan joskus toiste paremmilla välineillä uudestaan. Tänään se meni lähinnä nauramiseksi! Meinattiin myös mennä koululle taas syömään, mutta oltiin puolituntia myöhässä ja lähdettiin siitä isommalle ostoskeskukselle. Odotin jotain suhteellisen saman kokoista, kuin on meidän koulun vieressä, mutta toi oli jo jotain ideaparkin kokoa tai isompi! Syötiin sitten sielä ihan sairaan hyvää ruokaa ittemme ähkyyn ja vähän shoppailtiin. Nyt on alennusmyyntejä menossa ja ilman niitäkin täällä on mm. kengät ihan sairaan halpoja! (en ole ostanut kuin yhdet korkkarit ja koulutennarit)


Sadekausi alkaa tekeen myös tuloaan. Yleensä sen olisi pitänyt kestää jo koko tammikuun, mutta tänävuonna sateet ovat olleet myöhässä ja nyt on vasta tämän viikon aikana alkanut vähän satelemaan ja ukkostamaan. Sateet tulevat usein iltapäivästä ja loppuvat ennen pimeän tuloa, joten auringonlaskun ihailut ovat paikallaan! Tämän illan auringonlaskua voi nähdä pilkistyksen tosta yläpuolella olevasta kuvasta.

2 kommenttia:

  1. mun ei kannattais lukee näitä matkablogeja kun hinkuan niin kovasti ulkomaille koko ajan! oon niin kade kaikesta ääääää...

    Alisa, kiitä onnees et oot siellä etkä täällä selvittämässä minkä takia meidän järjestöt on satasia miinuksella! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä oo miinuksella! voi jesta.... hupsista keikkaa! Lue kuule vaan näitä ja elä meidän kautta!

      Poista