tiistai 19. helmikuuta 2013

School Assignment

Heipodei!

Ollaan vihdoinkin saatu melkein meidän lukujärjestys pelittään jos nyt vaan kaikki olis kivoja eikä muuttais kurssiensa aikoja. Tuntuu, että paikallisilla on vielä hankalempaa saada kursseja, jotka eivät ole päällekkäin kuin meillä ja nytkin se oli todella turhauttavaa. Jari valitsi itselleen aamukursseja, mutta Anniinaa ja mua ei kiinnostanut herätä 6.30 lähes jokapäivä, joten valittiin 9.30 alkavia kursseja, jotka kuitenkin loppuu 12.30. Ruokailun jälkeen meillä ei olekkaan muuta kuin maanantaisin ja keskiviikkoisin kieliä. Päätettiin luopua ensiapu-/ työturvallisuuskurssista, koska sen kaikki jutut ei varmaan päde Suomen säännöissä.

Anniina ja Jari meni opiskelemaan saksaa ja minä espanjaa. Missattiin näistä viimeviikon kurssit, mutta koska meillä kaikilla on jo jonkinlaista pohjaa opiskelemaamme kieleen niin ei missattu todellakaan mitään. Saksan tunneilla tyypit oli kuunnellu räppäystä saksan aakkosista, mitkä nyt meille suomalaisille eivät ole kauheen vaikeita. Sielä sitten noiden piti pidätellä naurua ja jammailla mukana. Espanjan tunneilla käytiin myös läpi aakkosia, jotka olivat tuttuja myöskin. Oli aika hupaisaa opetella sanaa Perro (=koira), kun R tulee mun suomalaisella aksentilla ihan sujuvasti. Kerrankin kielen opiskelu oli hauskaa! Mitään ei käyty läpi niin kuin Suomessa vaan opiskelu oli keskustelevaa ja mielenkiintoista. Kaikki oikeastaan pakotettiin osallistumaan, joten sielä vähän kuin väkisinkin oppii!


Me ollaan tässä Anniinan kanssa jo tehty kahdelle kurssille myös esseitä. Tapahtumanjärjestämisen kurssilla täytyi kirjottaa yksi sivu plagioinnista, joka on ilmeisen iso juttu täällä ja toisessa APA-Systemistä eli miten lähdeet kirjoitetaan tekstiin. Ihan mukavia tehtäviä sinällään, koska niissä ei ollut liikaa hommaa. Eilen illalla meille iski todellisuus päin pläsiä kun alettiin tekemään Travel theory and practise 1 kurssille viimeviikolla annettuja tehtäviä. Tehtävät oli tarkoitettu korvaamaan niitä tunteja, jotka oli viime viikolla peruttu.

Ensimmäinen tehtävä oli kertoa mitä eroa on matkatoimistoilla ja matkanjärjestäjillä ja samalla kertoa missä näkee itsensä valmistuttuaan koulusta ja 6 vuoden päästä. Tähän tehtävään piti kirjoittaa 700 sanaa ja mulla meni sen tekemiseen vähän yli tunti. Sai kyllä tuntea itsensä ihan typerykseksi, kun koitti riipiä niitä sanoja kirjoittamalla kaikki normaalisti heittomerkillä yhdistettävät sanat erikseen. Aika palikkakieltä siitä tuli ja muutenkin teksti oli kuin ala-asteikäisten kirjoittamaa "miksi haluat isona" tekstiä.

Mä olin jostain kumman syystä lukenut toisen tehtävän toimeksiannon huonosti ja luulin että siitä täytyisi kirjoittaa vain 400 sanaa. Tehtävä oli kuitenkin kirjottaa aluksi nykyisistä seitsemästä maailman ihmeestä ja kertoa kuka ne on valinnut jne. ja sen jälkeen valita kolme ihmettä ja kirjoittaa niistä kaikista 400 sanan analyysi. En oikeen tajunnut miten niitä olisi pitänyt analysoida, joten kirjoitin vaan mitä ne on ja miten turistit ja muut vaikuttavat niihin yms. Sain tehtyä 10% marginaalia käyttäen kaikista tarvittavat sanamäärät puoli 1 yöllä. Pikkasen väsytti sen jälkeen, kun oltiin tehty täysin koko päivä kouluhommia parin tunnin kaupungilla syömistä ja vihkojen ostamista lukuun ottamatta. Anniinalla meni vieläkin myöhempään kuin mulla!

Saatiin eilen hankittua oikeat opiskelijakortit! Saatiin myös paperit, johon meidän täytyy ottaa nimmarit opettajilta joiden kursseja ei aikaisemmin ollut meidän tiedoissa. Onneksi niitä on vain kaksi, koska nimmarit täytyy saada ennen 28.2 ja toinen näistä kursseista ei ole vielä edes alkanut, koska koulu ei tiedä kuka sitä voisi alkaa opettamaan. Aikas kiva. Vietiin myös meidän passit kansainväliseen toimistoon, jotta saatais joskus vaikka ne oikeat opiskelijaviisumit! Ei tosin ollut toi toimisto hoitanut hommaa kauheen hyvin, kun eilen tuli sähköposti klo 11.30, että ennen neljää pitää passien olla sielä. Ei suotta tullut kiire, kiva jos kukaan meistä ei olisi käynyt tarkistamassa sähköpostiaan päivän aikana! Niin ja yksi ongelma meillä on myös kun ei päästä kirjautumaan moodleen vieläkään. Luultiin, että se asia korjautuisi kun oltaisiin rekisteröidytty kursseille, mutta nyt meillä on jo se kurssi rekisteröitynä mihin tarvittais moodlee, mutta ei. Toivottavasti huomenna opettaja voisi auttaa...

Sellasta! Eli ei me täällä vain maata ja biletetä vaan ollaan oikeesti tehtykin jotain. Anniinalle oli tänään yksi sen ryhmässä koulussa ollut sanonut, että parin viikon päästä alkaa tulemaan vielä enemmän tehtäviä kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti